top of page

Bir kakaonun öyküsü

kakao_agaci.jpg
Kakao Meyvesi

İki çenekli bir bitki olan kakao meyvesi, çikolata yapımında kullanılan tropikal bir bitkidir.

Kakao

Kakao çekirdeklerinden çeşitli ürünler elde edilir. Bunların her biri çikolatanın farklı bir aşamasında kullanılabilir

chefmade_kakao_urunler.jpeg
chefmade_kakao_cekirdek.jpeg
Kakao Çekirdeği

Kakao çekirdekileri, meyvesinden çıkarıldıktan kurutulur ve fermente edilir.

Kakao Nibi

Kurutulmuş çekirdekler kalite kontrolünden geçtikten sonra kavrulur ve parçalanır. Kabuklarından ayırdıktan sonra tüketilebilir. Bu aşamadaki kakao %100 kakao nibi olarak geçer.

chefmade_kakao_nibi.jpeg
chefmade_kakao_kabuk.jpeg
Kakao Kabuğu

Kavrulup parçalanan çekirdeklerin kabuğu çikolata yapımı öncesinde ayrılır. Kabuklar çay yapılabileceği gibi çok verimli bitki gübresi olarak da kullanılabilir.

Kakao Yağı

Kakao çekirdeklerinin preslenmesiyle kakao yağı elde edilir. Kakao yağı, çikolata yapımından kozmetiğe pek çok alanda kullanılabilir.

chefmade_kakao_yagi.jpeg
chefmade_kakao_tozu.jpeg
Kakao Tozu

Kakao çekirdekleri yağı çıkarıldıktan sonra öğütülerek kakao tozu haline getirilir. Kakaonun en bilindik ve yaygın kullanılan halidir.

bottom of page