Bir kakaonun öyküsü
Kakao Meyvesi
İki çenekli bir bitki olan kakao meyvesi, çikolata yapımında kullanılan tropikal bir bitkidir.
Kakao
Kakao çekirdeklerinden çeşitli ürünler elde edilir. Bunların her biri çikolatanın farklı bir aşamasında kullanılabilir
Kakao Çekirdeği
Kakao çekirdekileri, meyvesinden çıkarıldıktan kurutulur ve fermente edilir.
Kakao Nibi
Kurutulmuş çekirdekler kalite kontrolünden geçtikten sonra kavrulur ve parçalanır. Kabuklarından ayırdıktan sonra tüketilebilir. Bu aşamadaki kakao %100 kakao nibi olarak geçer.
Kakao Kabuğu
Kavrulup parçalanan çekirdeklerin kabuğu çikolata yapımı öncesinde ayrılır. Kabuklar çay yapılabileceği gibi çok verimli bitki gübresi olarak da kullanılabilir.
Kakao Yağı
Kakao çekirdeklerinin preslenmesiyle kakao yağı elde edilir. Kakao yağı, çikolata yapımından kozmetiğe pek çok alanda kullanılabilir.
Kakao Tozu
Kakao çekirdekleri yağı çıkarıldıktan sonra öğütülerek kakao tozu haline getirilir. Kakaonun en bilindik ve yaygın kullanılan halidir.