top of page

Bir kakaonun öyküsü

kakao_agaci.jpg
Kakao

Kakao çekirdeklerinden çeşitli ürünler elde edilir. Bunların her biri çikolatanın farklı bir aşamasında kullanılabilir

chefmade_kakao_cekirdek.jpeg
Kakao Nibi

Kurutulmuş çekirdekler kalite kontrolünden geçtikten sonra kavrulur ve parçalanır. Kabuklarından ayırdıktan sonra tüketilebilir. Bu aşamadaki kakao %100 kakao nibi olarak geçer.

chefmade_kakao_kabuk.jpeg
Kakao Yağı

Kakao çekirdeklerinin preslenmesiyle kakao yağı elde edilir. Kakao yağı, çikolata yapımından kozmetiğe pek çok alanda kullanılabilir.

chefmade_kakao_tozu.jpeg
Kakao Meyvesi

İki çenekli bir bitki olan kakao meyvesi, çikolata yapımında kullanılan tropikal bir bitkidir.

chefmade_kakao_urunler.jpeg
Kakao Çekirdeği

Kakao çekirdekileri, meyvesinden çıkarıldıktan kurutulur ve fermente edilir.

chefmade_kakao_nibi.jpeg
Kakao Kabuğu

Kavrulup parçalanan çekirdeklerin kabuğu çikolata yapımı öncesinde ayrılır. Kabuklar çay yapılabileceği gibi çok verimli bitki gübresi olarak da kullanılabilir.

chefmade_kakao_yagi.jpeg
Kakao Tozu

Kakao çekirdekleri yağı çıkarıldıktan sonra öğütülerek kakao tozu haline getirilir. Kakaonun en bilindik ve yaygın kullanılan halidir.

bottom of page